Цитати про церквах і храмах (150 цитат)

Хоч ми живемо і в матеріальному світі, але людська свідомість прагне до чогось вищого. Багатьом хочеться вірити, що існує інша реальність і духовний світ, тому в світі існує безліч релігій. А кожна релігія прагне розжитися власними церквами і храмами, і завдяки пожертвам вірних це вдається. У даній збірці зібрані цитати про церквах і храмах.

Основне завдання всіх церков була одна і та ж: вселяти бідним холопам, що для них – немає щастя на землі, воно приготоване для них на небесах, і що каторжна праця на чужого дядька – справа богоугодна.

Наш шлюб заснований на брехні, але також на брехні засновані інші прекрасні речі як релігія і історія Америки.

Вся історія церкви – суміш помилки і насильства.

Наш шлюб заснований на брехні, але також на брехні засновані інші прекрасні речі як релігія і історія Америки.

Церква тим постійно і тримається, що вона – ворог прогресу і ставить рогатки на його шляху. Але як тільки прогрес перемагає, вона поспішає зарахувати це до своїх заслуг. Все, що церква проклинає, – живе, все, чого вона противиться, – розквітає.

Якщо люди гарні тільки через острах покарання і бажання нагороди, то ми дійсно жалюгідні створення.

Цивілізація не досягне своєї досконалості до тих пір, поки останній камінь останньої церкви не впаде на голову останнього священика.

Я думаю, більшість людей вірять в Бога про всяк випадок.

Церква. Все це слово є назва обману, за допомогою якого одні люди хочуть панувати над іншими.

– Ми не впевнені точно, що це був напад. Він же завжди так робить: співає пісні і зцілює людей. – Як цікаво. Релігійне поведінка так схоже на божевілля, що ми не можемо їх відрізнити.

Церква – єдиний бізнес, який в погані часи переживає пік кон’юнктури.

Біблія – ​​найважливіша літературний твір, але коли люди вмирають за слова, написані на папері, – це дивно і небезпечно!

Найбільшу дрібну послугу можна отримати тільки за гроші, церква нічого не робить даром.

– Віра – це не хвороба. – Ні звичайно. З іншого боку, вона поширюється і вбиває купу людей.

Мене завжди дивувало, що жінкам дозволяють входити до церкви. Про що вони можуть говорити з Богом?

Католики, одним з яких я був, поки не досяг свідомого віку, та інші християни – проти абортів. Ще вони проти одностатевих зв’язків. Ну і що це за херня? Залиште гомосексуалів в спокої, у них-то гарантовано ніколи не буде жодного аборту! Ось і спробуйте знайти в релігії хоч краплю логіки.

Якби не Церква, ніхто б не знав про євреїв.

Тримайте свою релігію при собі.

Церква – швидше лікарня для грішників, ніж музей святих.

Якщо єдине, що утримує людину в рамках пристойності – це очікування божественної нагороди, тоді ця людина шматок лайна.

Церква, наскільки вона є видиме установа, є також форма загального духу, який діє на приватний дух, як вища законодавство і вища вимога.

Уявіть, що немає раю. Це просто, спробуйте! Під нами немає пекла, Над нами тільки небо.

Америка стала такою збудженою і нервової, що вже багато років я не бачив прихожанина, який спить у церкві.

Я вражений, наскільки просунутої стала ваша група – ви вже не боїтеся плисти у відкрите море без страху впасти за край Землі.

Навіть видима Церква видима тільки віруючим, бо для невіруючого таїнство є тільки обряд, і Церква тільки суспільство.

– Я відпускаю гріхи тільки католикам. – Ясно. А як до вас вчинити? Побити протестанта?

Коли Церкви не вдалося переконати людей робити те, чого вона вчить, вона стала вчити тому, що роблять люди.

Коли йдеться про питання релігії, люди беруть на себе гріх виверткої нещирості та інтелектуальної некоректності.

І в даний час Церква є царство Христове і царство небесне.

Я ось думав, чому люди, старіючи, все активніше читають Біблію. І тут мене осінило:вони адже готуються до випускного іспиту.

Церква складається з національних церков, так само як людство з націй.

Всі, що я бачу занепало: релігія – модна заміна вірі, мистецтво – хвороба, любов – ілюзія.

Церква, це свого роду держава, але особливо брехливе.

В одному зі своїх есе я написав, що Христос був знаменитий в першу чергу через те, що його вбили. У кожній релігії є свій Ісус, якого вбивають. Все це відбувається через те, що людям треба у щось вірити, тому що вони не вірять в себе.

Послух без віри церква вважає за краще вірі без послуху.

Я вважаю, що дійсно справжня релігія – це Добре Серце.

Обряд – релігійний попіл: він охороняє залишок релігійного спека від зовнішнього холоду життя.

Журналіст: «Яке це почуття – знати, що у терористів 11 вересня була та ж релігія, що і у Вас?». Мохаммед Алі: «Яке це почуття – знати, що у Гітлера була та ж релігія, що і у Вас?»

Людину можна змусити (грошима або загрозою) ходити до церкви – але не більше того.

І якщо ти почуєш, що хтось прикриває свою ненависть релігією, не слухай їх. Тому що ненависть не йде від релігії, вона виходить від страху.

Церква вічно повинна будуватися, бо вічно гниє зсередини і терпить нападки ззовні.

Релігія полягає в добрі, а не в жалюгідній теологічної балачки.

Особистість – таємниця одного, шлюб – таємниця двох, церковна громада – таємниця трьох.

He всі святі, хто ходить до церкви.

Хіба Церква – в стінах? Церква – у безлічі віруючих.

Коли я роблю добро, я відчуваю себе добре. Коли я поступаю погано, я відчуваю себе погано. Ось моя релігія.

Церква – місце, де джентльмени, ніколи не бували на небесах, розповідають небилиці тим, хто ніколи туди не потрапить.

Деякі лінгвісти-антропологи вважають, що релігія – це мовної вірус, який переписує нервові закінчення в мозку, притупляє критичне мислення.

Бог помер! Бог не воскресне! І ми його вбили! Чим же ще є ці церкви, якщо не могилами і надгробками Бога?

Музика – це моя релігія.

Влада церков обумовлена ​​мовою, який вони зуміли зберегти.

Релігія – це симптом ірраціональної віри і безпідставною надії.

Я нічого не маю проти церкви – поки вона не втручається в справи Всевишнього.

Вбити велику кількість людей просто тому, що вони не виглядають як ви, не говорять як ви, і у них немає таких же капелюхів як у вас. Ви коли-небудь помічали, що кожен раз, як ви бачите дві групи людей, які серйозно ненавидять один одного, великі шанси, що вони носять різні капелюхи.

Якби звільнення селян залежало виключно від церкви, то кріпосне право існувало б, ймовірно, і донині.

Всі стають релігійними, коли сідають в літак.

Дивлячись на них, як вони вірують в Бога, так і хочеться повірити в чорта.

Скільки людей не ходило б до церкви, якби їх бачив там один тільки Бог!

Якби в один прекрасний ранок ми виявили, що відтепер всі люди – однієї нації, однієї віри і однієї раси, то ще до обіду ми б винайшли нові упередження.

Церква, пов’язуючи, дарує свободу.

Вибачте, але якщо я захочу співати про Господа, я піду до церкви. Причина того, чому я не ходжу до церкви, в тому, що більшість церков не дуже замислюється про людей з нетрадиційною орієнтацією. Або про жінок. Або про науку.

Для держави вищий закон – благо народу, для Церкви – спасіння душ.

Людина – релігійна тварина; єдина тварина, яка любить ближнього свого, як самого себе, і перерізає йому глотку, якщо розходиться з ним у богословських питаннях.

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе.

Люди, які запевняють, що мораль і релігія не потрібні лише тому, що зустрічаються погані люди серед віруючих, подібні до людей, готовим заборонити електрику, тому що когось може вбити струмом.

Ми повинні завжди бути готові вірити: те, що бачиться мені білим, – чорно, якщо ієрархічна Церква визначає так.

Доброзичливість до всіх істот – ось справжня релігійність.

Кожна церква повинна бути Церквою Всіх Святих.

Я завжди буду любити Росію і сподіватися, що російська молодь не допустить саморуйнування від токсичного міксу націоналізму і релігійного фанатизму.

Християнська церква є суспільство грішників.Це єдине суспільство, вступити до якого можуть лише негідні.

Церква – це єдина диктатура, яка вистояла віки.

Люди приходять до церкви не для того, щоб знайти там Бога, а щоб поділитися Богом один з одним.

Сучасна релігія є відображенням сучасної міфології. Дивно, що знаходяться люди, які до сих пір сприймають Біблію буквально.

Історія російської церкви є тільки скорочене повторення історії церкви візантійської.

Так ницість голу я прикриваю лахміттям священних старих текстів і, серцем диявол, виглядаю святим.

Як все релігійного типу спільноти, церква ще на порозі храму вимагає від віруючого повної відмови від самостійного мислення.

А я і не говорив, що гроші – це погано. Я з повагою ставлюся до будь-якої релігії, який би рабської вона не була.

Церква – це місце, де джентльмени, ніколи не бували на небесах, розхвалюють їх перед людьми, які ніколи туди не потраплять.

Глузувати над славою, релігією, любов’ю, над всім у світі – це велика втіха для тих, хто не знає що робити.

У порівнянні з церквою все володарі виглядають дрібними дилетантами.

Я за припинення будь-атеїстичної пропаганди – якщо припиниться релігійна.

Не те погано, що в церкві повно порожніх лавок, а то, що лавки заповнені порожніми людьми.

Одного разу я зустрів священика-єзуїта, і сказав: «Яка найкоротша молитва в світі?» І він сказав: «Хер з ним».

Силу своїх релігійних почуттів найкраще дізнаєшся, коли священик підходить до тебе з тарілкою для пожертвувань, а у тебе тільки п’ятидоларові банкноти.

– Жак, як ви ставитеся до християнства? – Це чудова ідея! Коли вони збираються втілити її в життя?

Невігластво – перша передумова віри, і тому церква так високо його цінує.

Що можна сказати про життя, коли люди збираються вислуховувати небилиці, що йдуть врозріз з усіма законами Всесвіту, щоб просто спокійно прожити день?

Він був віруючим в тому сенсі, що церква, яку він не відвідував, була католицької.

Кажуть, що кожен десятий – гей. І якщо це правда, то один з дванадцяти апостолів міг бути геєм. Мій варіант – Симон, тому що це ім’я – саме гейському.

А що, якщо церкви – це усипальниці не тільки для мертвих, а й для живих?

У Бога немає релігії.

Церкви потрібні не реформатори, а святі.

Якщо прагнеш до душевного спокою і задоволення, тоді віруй; якщо прагнеш знати правду, тоді досліджувати.

Немає порятунку поза церквою.

Всі розумні люди сповідують одну і ту ж релігію. Яку? Розумні люди ніколи про це не говорять.

Є дві речі, яких чоловікові осягнути не дано: це таємниця Творіння і капелюшок його дружини.

Онтологічний брехня про світло в кінці тунелю – ось що продають священики. І психіатри.

Бог стукає в серце, а диявол – в голову.

Чи є релігія, що не приправляють віру виною, як ненажера – їжу спеціями? Я таких не знаю.

Як хто скаже: я люблю Бога, а брата свого ненавидить, той брехун, бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може любити Бога, якого не бачить?

Релігія – найбільший обман людства.

В гості до Бога не буває запізнень.

Дивно, як охоче люди борються за релігію і як неохоче живуть по її приписами.

Я б збожеволів від несправедливості цього світу, якщо б не знав, що останнє слово залишиться за Господом Богом.

Пекло, мабуть, клевое місце, раз малі, що придумали релігію, так хотіли, щоб туди, крім них, ніхто не потрапив.

Do Not продавай душу дияволу – Бог дасть за неї більше.

Релігія не опіум для народу. Релігія – плацебо для народу.

Всевишній відповідає трьома способами. Каже «так» і дає, що ти хотів. Говорить «ні» і дає те, що краще. Каже «потерпи» і дає найкраще.

Так, я пішов проти Папи Римського. Це сталося тому, що я приїхав до Ватикану і побачив даху з золота. А потім почув, як Папа говорить про те, що Церква піклується про бідних дітей … Але, чорт візьми, продайдах, зроби хоч що-небудь!

Ти відкрий своє серце для Бога. Віру, в Душу свою ти впусти .. і буває Сурова дорога, Але Всевишній, допоможе пройти …

Христос мені, загалом, подобається, але вся інша муть в Біблії – не дуже.

Коли ти починаєш міняти музику на гроші, Господь залишає кімнату.

Він любить уявне істота, нездатне на взаємність. Як мільйони тих, хто ходить до церкви.

Бог нас ніколи не залишає, Його залишаємо ми.

Всі релігії були придумані людьми.

Для кого-то Бог на небі, а для кого-то в своєму серці. І цей Бог в серці не дає опуститися нижче певного людського рівня … Він не дозволить вдарити ногою собаку, образити старого, погано ставитися до батьків.

Одним релігія лікує душу, іншим – серйозно калічить голову.

Розум мій не сильний і не дуже глибокий, Щоб задумів божих розплутати клубок. Я молюся і Аллаха зрозуміти не намагаюся – Сутність бога здатний зрозуміти тільки бог.

Віриш ти в Бога чи ні, мама не може померти зовсім, її безсмертя тут, в серці дитини, якого вона любила.

Відходячи від Бога, людина відчуває пекельну муку.

Коли релігія будується навколо грошей, у неї немає нічого спільного з духовністю.

Цей майстер всевишній – великий верхогляд: Він недовго мудрує, ліпить нас навмання. Якщо ми хороші – він нас б’є і ламає, якщо погані – знову ж таки не він винен!

До Бога приходять не екскурсії з гідом, а самотні мандрівники.

Do Not знаходиш виправдання іншим, але знаходиш собі самому? Тоді пройде зовсім небагато часу, і Христос не знайде виправдання для тебе.

І за старою звичкою він подякував Богу за те, що перестав в нього вірити.

Варто повернутися до диявола спиною, і побачиш шлях до Бога …

Бійтеся людей, чий Бог на небі.

Природа є в деякому сенсі Євангеліє, що благовістив голосно творчу силу, премудрість і велич Бога. І не тільки небеса, а й надра землі проповідують славу Божу.

Точка зору, ніби віруючий щасливіший, ніж атеїст, настільки ж абсурдна, як поширене переконання, що п’яний щасливішим тверезого.

Я довго шукав Бога у християн, але Його не було на хресті. Я побував в індуїстському храмі і древньому буддійському монастирі, Але і там не знайшов я навіть слідів Його. Я відправився до Каабі, але Бога не було і там. Тоді я заглянув в своє серце. І тільки там побачив Бога, Якого не було більше ніде …

Релігія тільки одна, але в сотні облич.

Після Бога ми в першу чергу в боргу перед жінкою: спершу вона дарує нам життя, а потім надає цьому житті сенс.

У містах стоять храми, наповнені золотом і сріблом, не потрібним богу, а на папертях храмів тремтять жебраки, марно чекаючи, коли їм сунуть в руку маленьку мідну монету.

Я вірю в Бога і вважаю, що він є в кожній людині.

– Ти не міг вимкнути мобільний в церкві? – Може, це Бог?

Згрішивши, ні до чого себе пеклом лякати! Стати безгрішним не треба собі обіцяти! Для чого милосердному Богу безгрешнік! Грішник потрібен Всевишньому, щоб прощати!

Диявол надав церкви такі послуги, що мене вражає, як його досі не канонізували.

Чому Всемогутній Творець наших тел Дарувати нам безсмертя не захотів? Якщо ми досконалі – навіщо вмираємо? Якщо недосконалі – то хто бракодел?

Церква. Все це слово є назва обману, за допомогою якого одні люди хочуть панувати над іншими.

Я не молився Богу. Я не молився Йому тридцять сім років, майже не згадував Його. Я Його відкинув. Я сам був бог, Боголюдина. Зараз я збагнув дещицю своєї помилки.

Коли у якої-небудь однієї релігії виникає претензія змусити все людство прийняти її доктрину, вона стає тиранією.

Світ повний звуків! Звуки – все ми самі! і тільки Бог тихенько ходить між нами.

А обідня – це те ж, що і обід?

Бог дає людині не те, що він хоче, а те, що йому треба. Тому не питайте »За що», а подумайте »Для чого».

Я думаю, що вечір ми можемо закінчити розмовою про людську душу. Всі найбільші релігії вчать нас, що після закінчення життя душа не гине. Так що ж означає померти?

Я все більше приходжу до переконання, що про Бога не можна судити по створеного ним світу: це лише невдалий етюд.

Регулярне відвідування церкви так само не здатне зробити людину християнином, як регулярне відвідування гаража не здатне зробити людину шофером.

Життя це важка справа. І вона стає нестерпноважка, коли з неї виходить інакше Бог.

Будівля клубу атеїстів і церква стоять по сусідству, як сказати: хочете вірте, хочете ні.

Ми – слухняні ляльки в руках у Творця! Це сказано мною не заради слівця. Нас по сцені Всевишній на ниточках водить І пхає в скриню, доводячи до кінця.