Православні цитати зі змістом (350 цитат)

У житті кожної людини буває період охолодження і зневіри, коли віра остигає, руки опускаються, і сил, здається, немає. Як ні парадоксально, але часто всього лише одна-дві фрази з творів святих отців Православної Церкви здатні допомогти в такий момент душі стрепенутися, спалахнути, налаштуватися, зібратися, щоб знову взяти свій хрест і йти за Христом. Мистецтво простими словами відкривати людині глибокі істини доступно не кожному, але багато Святі Отці володіли ним по благодаті Святого Духа. Ми пропонуємо вашій увазі Православні цитати зі змістом, які прикрашають кабінети і коридори Стрітенської духовної семінарії: вони повчають, перш за все, учнів, майбутніх пастирів, але, безумовно, будуть корисні християнину будь-якого віку і освіти.

Пам’ятати про Бога потрібно завжди, а не тільки лише в якісь «особливі» моменти нашого життя. Потрібно пам’ятати і тоді, коли зовсім не хочеться: в ті миті, коли наша воля коливається, коли ми схиляємося до гріха, а совість підказує: «Господь дивиться на тебе, Він бачить твою боротьбу: постарайся встояти, постарайся утриматися від падіння, до якого спричиняється твоє серце ».
Ігумен Нектарій (Морозов)

Уникай суперечки – в ньому немає смирення. Вчися вести діалог – слухати і чути.
Протоієрей Валентин Мордасов

Загородити ВІКНА ДУШІ ТВОЄЮ
Святитель Іоанн Постник про покаяння і стриманості

Якби хто-небудь закликав тебе до земного царства, а шлях до нього мав би багато стремнина, круч і інших перешкод, то не наважився б ти на все це для придбання царювання?

Сталося хороше – благословляй Бога і хороше залишиться. Сталося погане – благословляй Бога, і погане припиниться. Слава Богу за все!
Святитель Іоанн Златоуст

«Ми повинні поважати свободу іншої людини. Те, що робиться з примусу, не зостається ні в часі, ні в вічності ».
Архімандрит Софроній Сахаров

«МИ можемо отримати ВІЧНІСТЬ»
Вислови старця Клеопи (Іліє)

«Наш обов’язок – молитися за тих, у кого немає часу молитися, за тих, у кого немає віри, за тих, у кого немає надії».