Цитати про релігію (100 цитат)

Унікальний сенс сьогодні – це універсальна цінність завтра. Таким способом творяться релігії і створюються цінності.
В. Франкл

Слава богу, я атеїст!
Луїс Бунюель

Віра є знання сенсу людського життя, внаслідок якого людина не знищує себе, а живе. Віра є сила життя. Якщо людина живе, то він будь-що-небудь та вірить. Якщо б він не вірив, що для чогось треба жити, то він би не жив.
Л. Н. Толстой

Упевнений, що серйозний учений, який досліджує закони природи або людського суспільства, не зможе зберегти віри, бо все навколо буде переконувати його в засвоєних з дитинства догматах.
Умберто Еко

Дві речі наповнюють душу постійно новим і зростаючим подивом і благоговінням і тим більше, чим частіше і уважніше займається ними роздум: зоряне небо наді мною і моральний закон в мені. Те й інше, як би покриті мороком або безоднею, що знаходяться поза мого горизонту, я не повинен досліджувати, а тільки припускати; я бачу їх перед собою і безпосередньо пов’язую їх з свідомістю свого існування.
І. Кант

Всі думають люди – атеїсти.
Ернест Хемінгуей

Вірте собі і живіть так, напружуючи всі свої сили на одне: на прояв в собі бога, і ви зробите все, що ви можете зробити і для свого блага, і для блага всього світу.
Л. Н.Толстой

Побожність знаходить такі виправдання поганих вчинків, яких простий порядна людина не знайшов би.
Шарль Монтеск’є

Мета, і єдина мета, нашого життя полягає в тому, щоб викорінити пристрасті і замінити їх протилежними чеснотами.
Варсонофій Оптинський

Жодна релігія не може нічого зробити для людства.
Станіслав Лем

Ідея про те, що людина створена за образом Божим, веде не тільки до думки про рівність Бога і людини або навіть до думки про незалежність від Бога; з неї випливає і те, центральне для гуманізму переконання, що в кожній людині полягає все людство.
Е. Фромм

якщоподивитися на співвідношення всіх живих істот у світі, то з усього виходить, що найбільше Господь любить мікробів і комах.
Конрад Лорен