Цитати про релігію (100 цитат)

Де Дух Господній, там свобода.
Апостол Павло

Багато хто прагне прожити життя інших людей. Їхні думки – чужі думки, їх життя – мімікрія, їх пристрасть – цитати. Уміння цитувати добре приховує відсутність власних ідей.

Онтологічної інтерпретацією людського буття як буття-в-світі не виноситися ні позитивного, ні негативного рішення щодо можливості буття при Бозі. Однак завдяки проясненню трансценденції вперше видобувається достатній поняття буття-ось (Dasein), в опорі на яке відтепер можна ставити питання про те, як в онтологічному сенсі ситуація зі ставленням буття-ось до Бога.
М. Хайдеггер

Якби насіння могли говорити, вони поскаржилися на те, як їм боляче рости. ”
Едуард мультатулі

Святе ж, яке є поки що лише сутнісне простір божественності, знову ж ще тільки зберігає вимір для богів і для Бога, зійде в своєму світінні тільки тоді, коли у своїй довгій підготовці просвітлиться і буде сприйнято в своїй істині саме буття. Тільки так від буття, почнеться подолання бездомності, в якій блукають не тільки люди, але саму суть людини.
М. Хайдеггер

Ні мораль, ні релігія не стикаються в християнстві ні з якою точкою дійсності.

Бог відкрив свою волю незначною порошині – людині! Книга, в якій викладена ця велика і всесвята воля – в твоїх руках. Ти можеш і прийняти, і відкинути волю Творця і Спасителя твого, залежно від того, як тобі завгодно. Твої вічне життя і вічна смерть в руках твоїх: розсуди ж, скільки потрібно тобі бути обережними, розсудливими. Чи не грай своєю долею вічною!
І.Брянчанінов

Релігія є самосвідомість і самовідчування людини, який або ще не знайшов себе, або вже знову себе втратив.
Карл Маркс

Екзистенція є питання, розкритий перед обличчям трансценденції.
А. Мацейна

Пекло, мабуть, клевое місце, раз малі, що придумали релігію, так хотіли, щоб туди, крім них, ніхто не потрапив.
Аль Капоне

Іудео-християнська релігійна традиція дала західного світу всеосяжну смислове схему, засновану на принципі, що світ і людське життя є частиною божественно зумовленого плану.
Сенс в житті кожної окремої істоти божественно зумовлений завдання кожної людини – зрозуміти і виконати Божу волю.
І. Ялом