Православні цитати зі змістом (350 цитат)

Будемо прощати, щоб і нам прощали, не станемо відмовляти в милості, про яку просимо, молячись про відпущення гріхів, не будемо прагнути помсти.

Хочеш чи розумом своїм бути в спілкуванні з Богом, прийнявши в себе відчуття оного втіхи, що не поневоленого почуттям? – Послужи милостині.
Ісаак СиринНіневійской

Do Not турбуйся за свою дитину. Він знайде свій шлях. Ти живи своїм щастям, прояви його зовні, і це буде твоїм найбільшим внеском в благо твоєї дитини. Не турбуйся, Бог захистить його і допоможе йому досягти мети. Адже кожен досягає чогось у своєму житті. Сила нашої душі величезна.

Кого ми не знаємо, того не можемо і любити. Тому дитя не може любити Бога, доки не почує про Нього і не дізнається Його.

Шукає ж Господа той, хто всією думкою і з теплим розташуванням припадає до Бога, Отрев всяке мирське помисли заради відведені Бога і любові, виливає частою чистою молитвою.
Феоліпта Філадельфійський

Молися святому Миколаю Чудотворцю і святому Спиридону Триміфунтському. Адже вони швидкі помічники і молитовники наші. Їм дана особлива благодать допомагати знаходяться в бідах, навіть в безвихідних положеннях. Допоможуть вони і тобі. Звичайно, зі свого боку ти роби що потрібно.
Преподобний Никон Оптинський

Терпіння є як би камінь, що нерухомо стояв проти вітрів і хвиль житейських, і досяг його, але не знемігся під час повені.
Любов Божа так само відрізняється від любові батьківської, як доброта від лукавства.
Іоанн Златоуст

Я в житті багато карався страхами, думками, хвилювався за майбутнє, сьогодення, чому тільки не жахався, а в результаті з усього, чого я боявся, реально майже нічого не сталося. Все це відбувалося в моєму розумі.
Архімандрит Андрій (Конанос)

Ні¬ка¬кіе бла¬га ето¬го мі¬ра, ні¬ка¬кая муд-кість мір¬ская НЕ мо¬гут так ско¬ро прі¬ве¬сті нас до це¬лі, до ис ¬ко¬мо¬му на¬мі і все¬мі людь¬мі сча¬стью, ра¬до¬сті, бла¬жен¬ству, як тес¬ний, уз¬кій еван¬гель-ський шлях, або шлях кре ¬ста.