Православні цитати зі змістом (350 цитат)

На початку Бог створив небо і землю. Потім Він створив Адама і Єву. А потім від мавп відбулися атеїсти.

Обов’язок дружини – бути мудрою. Чи не хитрою, а саме мудрої.
Мудрість треба у Бога просити. Сила жінки – в її слабкості, і чоловіки частіше схиляться на тиху, ніжну, лагідну прохання.
Потрібно бути жіночною, потрібно вміти жіночність зберігати в усьому – у ставленні до чоловіка, до дітей, до життя – треба бути інший,
ніж чоловік. Саме за це чоловіки люблять жінок.

174Каждий день будемо просити у Господа сліз розтрощення, щоб, коли станемо плакати над своїми гріхами, процвела душа, позбувшись від гріховної посухи.

Коли терпиш покарання від Бога, не нарікай, бо Він карає, як Батько, і гідний подяки, як Благодійник.

Не будуйте своїх планів, а якщо і будуєте, не намагайтеся їх здійснити будь-що-будь, своєю силою. Все одно буде не так, як Ви думаєте і хочете, а так, як знайде корисним для Вас Господь.

Про Церкви, Євхаристії, священство, чернецтво, сучасності, любові, покаяння, смирення, терпіння, добрих справах і порятунок.

Хто з чистим наміром шукає Бога, той боїться, щоб не гнівити Його.

Ти не знаєш, як живе інша людина, не знаєш його душу. Ось і не спокушати, що не коментуй, не суди, а дивись на себе. Знаєш, як прекрасно ти заживеш тоді? ..
Архімандрит Андрій Конанос

Обійми нещасного, як золото. Заключи в обійми потерпілого нещастя, як твоє здоров’я, як порятунок дружини, дітей, домашніх і всього будинку.

Око бачить видиме, а розум осягає невидиме. Боголюбивий розум є світло душі. У кого розум боголюбивий, той просвічений серцем і бачить Бога розумом своїм.
Антоній Великий

У лікарнях не засуджують один одного за ту чи іншу хворобу.
А ми все хворі душевними хворобами – гріхами.
Треба ображатися нема на грішника, а на диявола через якого прийшов гріх.
Я сам грішний і грішних люблю. Немає людини на землі, яка б не згрішив. Єдиний Господь без гріха, а ми все грішні