Православні цитати зі змістом (350 цитат)

Смиріть підміцну Божу руку, щоб Він вас свого часу.
Всі турботи ваші покладіть на Нього, бо Він піклується про вас.

Святі кажуть, що коли людина знаходить свою половину, весь світ втрачає ознаки статі. У «нього» є «вона», всі інші – просто люди.

І відкриється на Страшному Суді, що єдиним сенсом життя на землі була любов! (Мтрп. Антоній Сурожский)

Яким би не було ваше минуле, якими б не були ваші розчарування в сьогоденні, якщо ви прийдете до Христа такими, якими ви є, слабкі, безпорадні і зневірені, наш жалісливий Спаситель зустріне вас, коли ви будете ще далеко, укладе вас в Свої обійми нескінченної любові і зодягне в одяг праведності.

Будемо один за одного молитися, щоб у вічності не розлучить.

«Хто не любить, той не пізнав Бога, тому що Бог є Любов.» (1Ін.4: 7-8).

Час, який ти приділити Богу, ніколи не буде втрачено даремно.

Коли ваші діти ще маленькі, ви повинні допомогти їм зрозуміти, що таке добро. А це і є глибокий сенс життя.

»Покаяння піднімає занепалого, плач про гріхах стукає в двері небесні, а святе смирення відкриває їх». (Архм. Клеопа- Іліє).

Люди відкидають Біблію не тому, що вона суперечить собі, а тому, що вона суперечить їм.

«Якщо після роботи людина перебуває в роздратування, раджу зайти в храм, поставити свічку, постояти десять-п’ятнадцять хвилин на службі або посидіти де-небудь в сквері і почитати Євангеліє, для того, щоб умиротворитися. Після цього нехай людина йде додому – умиротворений і усміхнений. Треба намагатися всі проблеми залишати за дверима свого будинку ».

Не потрібно змінювати світ, зміни тільки малу частинку цього світу – самого себе, і весь світ зміниться слідом за тобою “. (Монах Симеон Афонський. «Велика сила будь-якої смиренної молитви. Немає випадку, щоб вона не здійснилася, хоча і не завжди так, як того хочуть люди, але – ще краще. Тому всі прохання наші ми повинні закінчувати так, як закінчував Свою молитву Господь в Гефсиманському саду: «Втім, не моя воля, а Твоя нехай станеться» (Лк. 22,42). (Архімандрит Іоанн Крестьянкин)