Православні цитати зі змістом (350 цитат)

Не думай, що Син посланий Богом Отцем тільки тому, що весь світ потребував спасіння. Якби потрібно було спокутувати навіть однієї людини, Бог не вважав би його негідним такої жертви.
Іоанн Златоуст

Жінка – це душа будинку. В якому стані вона знаходиться, тим і буде «годувати» своїх близьких. Якщо вона наповнена і щаслива, то і домашні будуть щасливі.

Всі катехити і священики перебувають під пильною увагою диявола, який, бажаючи їх перемогти, випускає безліч вогненних стріл.

… це пам’ять про благодіяння сильно збуджує до подвигів чесноти і має в своєму розпорядженні людини зневажати все справжнє, і линути до настільки великому Благодійника і щодня виявляти живу любов до Нього.
Іоанн Златоуст

Завжди радійте! Від внутрішньої натуги нічого доброго не зробиш, а від радості – що завгодно можна зробити.

Нелюдяний ми поважаємо як справа благородна, а співчуття зневажаємо як щось ганебне. Їх женуть з міст, женуть з будинків, з площі, з доріг, з бесід, з народних зборів, бенкетів і – про гірка доля! – їх відганяють і від самої води.

Бажаємо Бога – повсякчасне втіха і просвітництво, повсякчасна радість. Якщо завжди бажаємо Його, завжди буде жити в тобі.
Єфрем Сирин

Якщо ми не можемо бути як Ангели – не падати,
то хоча б не будемо як біси – НЕ каятися.
старець Діонісій

Бігай зла хабарництва, що робить антихристом, тобто противником євангельським заповідям, всякого, втішає ім.

Хто має спілкування з Господом Ісусом, над тим ніколи не запанує гріх, так як християни в самому Христі живуть, рухаються і суть (Діян. 17, 29).
Симеон Новий Богослов

Радійте тому, що Ви Богу дороги. І, в межах Ваших сил, робіть, що можете, щоб Бог на Вас радів. Бережи Вас Господь і Матір Божа!
Митрополит Антоній Сурожський

Do Not ті розумні, які вивчили вислови і писання древніх мудреців, але ті, у яких душа – розумна, які можуть розсудити, що добро і що зло; і злого і душевредним тікають, а про доброго і корисного для душі розумно дбають і роблять то з великим до Бога подякою.