Православні цитати зі змістом (350 цитат)

Щастя-відчувати спокій, який дарує Господь! Це почуття не залежить від обставин, від людей, тебе оточують … Воно солодкої хвилею наповнює все всередині тебе, розливаючись з глибини серця. Звідти, де мешкає Він. Навколо всë може вирувати і валитися, а ти щасливий від відчуття цілковитої безпеки. Він поруч!

«Псалтир, 4: 9 – У спокої я ляжу, і засну, бо Ти, Господи, єдиний даєш мені жити безпечно.»

Настануть останні часи, коли дев’ять хворих прийдуть до одного здоровому і скажуть: ти хворий, тому що ти не такий, як ми.

Не говори з гнівом. Щоб були слова твої, як і мовчання твоє, виконані розсудливості і мудрості. Слова мудрих батьків наших були розумні і премудрий, подібним було й мовчання їх. »
(Преподобний Антоній Великий)

Схилившись перед Богом на коліна
Ми просимо: «Дай, пішли, прости …»
Але часто забуваємо Бога
Сказати «Спасибі» від душі.

Якщо від тебе все відвернулися, Бог все одно поруч!

Невпинно будрствуй, навчаючись в Законі Божому, бо цим зігрівається серце небесним вогнем … »
(Преподобний Васонофій і Іоанн)

Якщо єдиною молитвою вашому житті стане слово «дякую», то і цього буде достатньо.

Жінка – головний скарб чоловіки. Якщо, звичайно, вона жінка у всій запашної багатозначності цього красивого біблійного слова … А чоловік – єдиний скарб жінки. Вона без нього – просто ребро, про що вже не раз сказано на всіх мовах світу.

Не суди і не знищуй нікого, тому що від цього знемагає серце і засліплюється розум … »
(Преподобний Варсонофій і Іоанн)

Вище за всіх канонів і статутів – любов. Якщо ненавидиш хоча б одну людину – огидний перед Богом. Треба любити всіх. Але якщо не можеш, хоча б бажай всім добра. В останні часи людей врятує любов, смиренність і доброта. Доброта відкриє ворота Раю, смиренність введе туди, а любов покаже Бога.
Cтарец Гавриїл (Ургебадзе)

Тим, у кого були грошові або сімейні проблеми, святий Святий Спиридон за життя говорив:
«Нехай у тебе буде справжня любов до Бога, і Бог тобі все дасть. Ти не повинен використовувати те, що маєш, лише для себе одного; потрібно допомагати і тим людям, які живуть поруч з тобою ».