Православні цитати зі змістом (350 цитат)

Преподобний Серафим Саровський, допоможи всім людям у скрутну хвилину і оберігай їх від біди …

Бачення Божественне народжується від уважною молитви, особливо розумною.
(Свт. Ігнатій Брянчанінов)

Кожен новий день – це ще одна можливість зробити що-небудь для Бога!

Треба зі свого боку вжити всіх заходів, щоб не впасти в тяжкий гріх. Коли людина знаходиться у самій прірви, то його легко штовхнути, і він впаде туди. А коли далеко, то треба його тягти до прірви, а за цей час він може волати про допомогу. Тому завжди і радиться віддалятися подалі від місць, де легко впасти в гріх.

Господи, ‘Ім’я Тобі Любов:, не кидай мене помиляється. Ім’я Тобі Сила: зміцни мене, ізнемогающаго і падающаго. Ім’я Тобі Світло: просвіти душу мою, затьмарену життєвими пристрастями. Ім’я Тобі Світ: вмираючи бентежну душу мою. Ім’я Тобі Милість: чи не переставали милувати мене. (Св. Ін. Іоанн Крондштадтскій)

У всьому і завжди довіряй тільки Господу і ніколи не будеш розчарований.

Навіть якщо впадеш у гріх, то і при скоєнні гріха треба волати до Господа і, не соромлячись, валити себе подумки перед Богом, кажучи: “Господи, ось бачиш, що я творю, помилуй мене, допоможи мені, звільни від влади диявола “…

Ми повинні жити за християнськими законами, а не за законами цього світу. Не потрібно дивитися, як живе світ – в ньому панує беззаконня.

Почніть жити за законом любові.
Цей закон зрозумілий і віруючим і невіруючим.
Архімандрит Іоанн Крестьянкин

Будь гріх, який ми бачимо в нашому ближньому, є в нас самих, тому що, якби в нас його не було, то ми і в інших б його не бачили.

Полюбити ближнього, як самого себе, – це значить зробити його радісним. Ми живемо так, що нехай спочатку буду щасливий я, а потім вже інші. А треба думати перш за все про інше, своє щастя знаходити в щасті ближнього.

Одного старця запитали:
– Що таке смуток?
– Бути сумним – це значить, весь час думати про самого себе, – відповів він коротко.