Православні цитати зі змістом (350 цитат)

Треба відчинити Йому двері. Ключ від двері цій: вогненна ревнощі і безжалісне самовідданість.
Феофан Затворник

Чарівність дівчини не в яскравій одязі, а в її одухотвореною жіночності, в її умінні співчувати і світити оточуючим. На превеликий жаль, в школі цього не викладають, але в справжній літературі, класичної, особливо в російській, це можна побачити.

Ставши самі кращими, ми і середу виправимо і зробимо кращою. Адже тільки цим одним і можна її виправляти.

Блаженні ті, які завжди перебувають в світлі Господньому, бо вони і в реальному житті суть, і в майбутньому житті будуть завжди братами і співспадкоємцями Його.
Симеон Новий Богослов

Життя занадто коротке, щоб витрачати її на боротьбу і сварки, особливо в священному колі сім’ї.

«Багато милості у Бога, без кордонів Його любов. У невимірному океані Божого милосердя потонуть моря наших гріхів », – так втішав своїх духовних чад владика Афанасій (Сахаров).

Шлях до Бога не так далекий від нас, як понад усе Сам Бог; Він не поза нами, але в нас самих …
Афанасій Великий

Ні з ким не можна говорити підвищеним тоном. Якщо раптом закипів в серці гнів, треба знати, що це від диявола, бо від Бога на душі завжди мир, тиша, спокій.

У християнстві настрій одне – праця, і все духовне життя заснована на духовній праці. Завжди залишається подвиг душевний – невпинне примушування серця на всяке добро, боротьба всередині себе за любов Божу.

… Немає можливості, щоб хто-небудь наблизився до Святого і чистому Богу, якщо раніше не освятиться він, не очиститься, не зробиться добротним благодаттю Христовою, і таким чином не стане багатий по благодаті.
СимеонНовий Богослов

Людина! Чоло вічне! Зупинись, помолись, примирися з усіма і прости всіх, осені себе хрестом і подивися вгору: над тобою постійно пролітають птиці … Душі людей, драгоценнее яких немає нічого на цьому білому світі! .. Ти бачиш? Тихо летить за Божим Неба чиясь душа … Біла зграя …