Православні цитати зі змістом (350 цитат)

Бог вчить нас завжди і за це треба бути вдячними Йому.

По вільної нашої волі ми повинні працювати в догоджання Богу, тоді благодать допомагає нам; нашу працю і благодать Божа йдуть разом.

Люблячим Бога, хто покликаний Його постановою,
все допомагає на добре!

Свого «стару людину» можна перемогти смиренням і умертвіння егоїзму, гордості, заздрості, свавілля. Відсікаючи свою волю – ми підрубуємо коріння нашого «старого квартиронаймача». Відсікання свавілля – це шлях до смирення.

Правда одна – у Господа Бога.

Я Бога кожен день дякую
За те, що він завжди зі мною поруч.
За те, що він дає не те, що я хочу,
А то, що мені насправді треба!

Живуть з тобою в світі хай будуть тисячі, але таємницю серця свого відкривай одному з тисячі.

Свт. Антоній Воронезький передрік матері святого: «У тебе народиться син каліка, але не сумуй про це: він буде Божим слугою».

Палаюча лампада в твоєму домі означає, що Ангел Хранитель – вдома, на місці. Віддайте все в руки Божі і не турбуйтеся про майбутнє. Що буде корисно вам і рятівною, то Господь і пошле.
Старець Ієронім Егінскій

Час – велика милість. Воно дається людині для спасіння.

Душа священика повинна з усіх боків блищати красою, щоб вона могла і радувати, і просвіщати душі поглядають на нього. А ми повинні священиків почитати більш отців своїх: вони винуватці нашого народження від Бога.

На питання: «Що означає жити по серцю?», Преподобний Амвросій Оптинський відповів: «Не втручатися в чужі справи і бачити в інших все хороше».

Треба потерпіти. Господь терплячих любить. Потерпи трішечки, Чадці моє. Так, неправильно вчинили, а ти потерпи. Так буде краще. Ось подивися на мене, я посміхаюся. І ти посміхайся так само. Все буде добре.

Християнин намагається очистити, перетворити свою душу і принести її Богу. Це саме приголомшливе, найцікавіше творчість з тих, що є на землі. Тому всі християни – напрочуд творчі люди.