Православні цитати зі змістом (350 цитат)

Не треба спілкуватися з тими, з ким вам спілкуватися важко. Якщо ви не збігається, чи не резоніруете на хвилях своїх душевних настроїв з тією або іншою людиною, або з групою людей, не лізьте туди, де дратуються від вас, і де ви роздратовані від кого-то. І не влаштовуйте експериментів: піду спеціально туди, де нікого не люблю, і буду вправлятися в терпінні. Нічого не вийде. Не лізьте туди, де вас не люблять, і де ви не любите нікого. Ось роздратовані ви на них, вони – на вас: ну і все, ну і до побачення. Ви туди не ходіть, вони до вас не ходять: все і гріха немає.

Хто підноситься природними даруваннями, тобто дотепністю, тямущістю, мистецтвом в читанні і вимові, швидкістю розуму і іншими здібностями, без праці нами отриманими, той ніколи не отримаєвишеестественних благ, бо хто несправедливий в найменшому – і багато в чому є невірним і пихатий.
(Преподобний Йоан Ліствичник)

Прокинулася і думаю … »Господи, дай мені …» І зупинилася … Про що просити Його? … Сім’я у мене є … Друзі є … Я чую і бачу … Я їм і п’ю … Мене люблять і я люблю … А що мені треба? … Ось що … «Боже, дякую за все»!

Бога потрібно просити не тільки тоді, коли тобі погано, але і дякувати, коли тобі добре !!!

Краще три поклони зі смиренням, ніж тисячі – з погордою. Тільки смиренність нас врятує! По-справжньому смиренномудрого дуже мало. Їх треба шукати днем ​​з вогнем!
Ієромонах Тихон (Голєнков)

Будемо спати! Встановимо благе тверезість в храмі духу нашого! Якщо будеш мати тверезість – упорядкована дух твій. Хто має тверезість соделался вже храмом Божим. (Св. Антоній Великий)

Бог дає людині не те, що він хоче, а те, що йому необхідно. Тому не питайте: «за що?» , А подумайте: «для чого?»

«Церква – це не зібрання святих, а натовп грішників, що каються».
Преподобний Єфрем Сирин

Вибираючи зло, ми самі стаємо рабами зла і порушуємо свободу інших людей.
(Епіс. Василь Родзянко)

Жити простіше – найкраще. Голову не ламай. Молися Богу. Господь все влаштує. Чи не муч себе, обдумуючи, як і що зробити. Нехай буде, як трапиться – це і є жити простіше.
Преподобний Амвросій Оптинський